Remove ads from this guestbook - starting at just EUR2,50

Comments

joelcebu@ 12:47pm 02-14-2014
hello project blackwind.
im glad to find your team over the internet. i am impressed by what you are doing, and have done. keep up the great work. i would like to join your team sometime for offroad adventure.

im joel from cebu, and trying to get a 3dr pajero gen1 aka boxtype pajero in to good shape, and ready not only for daily travel, work, but also for off road adventures.

at this time, i am trying to locate the appropriate diff lock to install into my boxtype pajero. it seems the TJM pro locker is a good choice, but i am not very sure, and especially about the spline match.

what diff locks have you installed on your pajeros? what do you suggest?
hope you can help me with this. my initial online research gives me the following info:

Axle Data Mitsubishi Pajero Gen 1
2.6, 2.3TD, 2.5TD & 2.5TDI (some) :-
front axle = 25 spline, 29mm diameter, diff = 7.25" diameter (low pinion)
rear axle = 28 spline, 30.5mm diameter, diff = 8" diameter

looking forward to hearing from you.
cheers.
joelcebu
9W@PUL@ 7:25pm 02-06-2014
Fadhil, masih boleh dapat di sana sini... berjinak2lah dengan 4x4..tq
Fadhil@ 8:24am 01-18-2014
Salam.. Saya baru nak berkecimpung dalam 4wd. Belum ada kenderaan lagi. Tapi macam berminat dgn pajero ni. Soalan saya kalau pajero ni parts masih senang nak cari ke.??
bangau@ 4:32pm 11-04-2012
odi! kena lock hub kt depan dulu baru tayar depan berpusing.klu auto x pyh lock hub kerana dia akan lock dgn sendiri...
odi@ 4:35pm 06-07-2012
salam kpd semua, sya nak tanya pasal sistem 4wd storm.. sya ada storm manual 2004, ada masalah nak masuk gear 4wd. walaupun dah masuk gear 4wd (4H), tapi 4wd indicator light tak menyala dan tayar depan tak pusing. sya masuk gear 4L pun sama. harap dpt kongsi info. time kasih banyak2.
zamberi abd rahim@ 6:10am 06-01-2012
saya nak buku panduan kendalikan 4x4
Amir@ 2:46pm 12-03-2011
Assalamualaikum,
Saya mempunyai LO49(dpt tender kerajaan-petrol)... baru nak menceburi bidang 4x4. tidak mempunyai pengalaman... dan perlu bantuan kawan untuk menimba ilmu dlm 4x4.
UD @ 12:22pm 10-09-2011
salam,saya de lo 49............saye nk join club ni,tp cmne ye?saye mengjar di ulu tembeling taman negara.sila hubungi 0173501272
BANGAU@ 10:06pm 05-11-2011
buat saudara BONJOE sila berhubung dgn saudara dalim
bonjoe@ 11:16pm 05-10-2011
salam,macamana nak join club ni.saya baru jer convert lo49 to offroad.ada workshop specialist ker utk convert engine turbo.kalo ada xpdc pls inform nak join gak.x pernahpun masuk hutan.saya area kt shah alam,boleh bg no ajk daftar senang nak contact or sms saya 019333756.
kakiraces.hambali@ 12:36pm 05-10-2011
saya berminat untuk joint 4x4 ni... tp blm ada kenderaannya lagi.... x tau nak beli jenis apa?
bangau@ 1:59pm 05-03-2011
w,slm... wafey,terima kasih kerna berminat dgn BAT.nak join tak jadi masaalah... anda tinggal dimana? selalu selalulah lawati blog ini kerna segala aktiviti akan di war-warkan disini. kalau ada masa lapang jemput datang ke restoran SEMENANJUNG di klang. boleh kita sembang sambil minum2.
Wafey@ 11:25am 04-21-2011
Assalamualaikum .. saya amat tertarik sekali nak join grou ni .. boleh saye join? da lame ade 4x4 tapi tak kesampaian nak join mane2 konvoi or group .. so harap boleh join skali ngn group ni kalo xde masalah .. ni no saye 0172970337 .. tq
emyktband@ 12:53am 03-01-2011
kalau bleh saye nak daftar join club nii......dulu kale pernah gak join gathering 4x4 diselayang bersama abg wan 10.......ini number fon saye...017-5169775(emy)..
k3@ 3:58pm 02-26-2011
assalam emy, dimana berada pun bolih joint.... base kami di klang selangor... sila beri contact no agar dapat berhubung sekiranya kita ada program pertemuan. tk-k3

Messages: 1 until 15 of 101.
Number of pages: 7
[1] 2 3 4 5 6 7Older